Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2798
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2798
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3367
Składniki
Pieczarki myjemy i osuszamy. Odcinamy ogonki, kapelusze wrzucamy do miski i lekko solimy.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, po chwili dodajemy starte na wiórki trzonki pieczarek. Gdy nieco się przysmażą wbijamy 3 jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Smażymy, aż jajka się zetną.
Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek, panierujemy w jajku - mące - jajku - bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Panierka jest gruba i bardzo chrupiąca.