Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 338
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8663
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2992
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 946
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 338
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8663
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2992
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 946
Składniki
Pieczarki myjemy i osuszamy. Odcinamy ogonki, kapelusze wrzucamy do miski i lekko solimy.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, po chwili dodajemy starte na wiórki trzonki pieczarek. Gdy nieco się przysmażą wbijamy 3 jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Smażymy, aż jajka się zetną.
Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek, panierujemy w jajku - mące - jajku - bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Panierka jest gruba i bardzo chrupiąca.