Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z twarogiem

Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17892

Dodano:

Odsłon: 5744

Świetna przekąska lub danie główne:)

Składniki

  • 600g pieczarek same kapelusze
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 200 g twaróg półtłusty
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z twarogiem

Przygotowanie

  1. Ugotowaną kaszę wystudzić i wymieszać widelcem z roztartym twarogiem.
    Dodać posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku.

  2. Nakładać łyżeczką farsz w kapelusze pieczarek.

    Zapiekać w 170st.do lekkiego zrumienienia wierzchu.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń