Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem sera mozzarello i żółtego sera. Upieczone pieczarki możemy podać na gorąco oraz jako zimną przystawkę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14142
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14142
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6491
Składniki
1 - Pieczarki obieramy, wykrawamy korzenie, myjemy. 2 - Kapelusze obgotowujemy w osolonej wodzie (jakieś 5-10 minut, zależy od wielkości pieczarek) i osączamy na sitku. 3 - Cebulę i korzenie z pieczarek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni. 4 - Mięso mielone wyrabiamy z podsmażoną cebulką, czosnkiem, serem mozzarello, korzeniami pieczarek, jajkiem i przyprawami. 5 - Farszem mięsnym wypełniamy miejsca spodnie pieczarek, (po wyciętych korzeniach). 6 - Tak przygotowane pieczarki smażymy na patelni farszem do góry później przewracamy na stronę z farszem i smażymy na rumiany kolor. 7 - Gdy pieczarki są miękkie, posypujemy tarkowanym serem i chwilę smażymy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia się sera. 8 - Podajemy z ketchupem. Smacznego!!!