Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem sera mozzarello i żółtego sera. Upieczone pieczarki możemy podać na gorąco oraz jako zimną przystawkę.
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 160
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3105
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2398
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 160
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3105
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2398
Składniki
1 - Pieczarki obieramy, wykrawamy korzenie, myjemy. 2 - Kapelusze obgotowujemy w osolonej wodzie (jakieś 5-10 minut, zależy od wielkości pieczarek) i osączamy na sitku. 3 - Cebulę i korzenie z pieczarek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni. 4 - Mięso mielone wyrabiamy z podsmażoną cebulką, czosnkiem, serem mozzarello, korzeniami pieczarek, jajkiem i przyprawami. 5 - Farszem mięsnym wypełniamy miejsca spodnie pieczarek, (po wyciętych korzeniach). 6 - Tak przygotowane pieczarki smażymy na patelni farszem do góry później przewracamy na stronę z farszem i smażymy na rumiany kolor. 7 - Gdy pieczarki są miękkie, posypujemy tarkowanym serem i chwilę smażymy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia się sera. 8 - Podajemy z ketchupem. Smacznego!!!