Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem sera mozzarello i żółtego sera. Upieczone pieczarki możemy podać na gorąco oraz jako zimną przystawkę.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1735
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Składniki
1 - Pieczarki obieramy, wykrawamy korzenie, myjemy. 2 - Kapelusze obgotowujemy w osolonej wodzie (jakieś 5-10 minut, zależy od wielkości pieczarek) i osączamy na sitku. 3 - Cebulę i korzenie z pieczarek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni. 4 - Mięso mielone wyrabiamy z podsmażoną cebulką, czosnkiem, serem mozzarello, korzeniami pieczarek, jajkiem i przyprawami. 5 - Farszem mięsnym wypełniamy miejsca spodnie pieczarek, (po wyciętych korzeniach). 6 - Tak przygotowane pieczarki smażymy na patelni farszem do góry później przewracamy na stronę z farszem i smażymy na rumiany kolor. 7 - Gdy pieczarki są miękkie, posypujemy tarkowanym serem i chwilę smażymy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia się sera. 8 - Podajemy z ketchupem. Smacznego!!!