Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Pieczarki umyć, oczyścić, odciąć trzonki. Trzonki pokroić na małe kawałki, podsmażyć na maśle bądź oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulę. Na końcu dodać szpinak i chwilę dusić. Farsz przyprawić. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy kapelusze pieczarek. Napełniamy je farszem szpinakowym. Posypujemy startym na tarce serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 min.