Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3090
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1822
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 472
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 49
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3090
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1822
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 472
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 49
Składniki
Pieczarki umyć, oczyścić, odciąć trzonki. Trzonki pokroić na małe kawałki, podsmażyć na maśle bądź oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulę. Na końcu dodać szpinak i chwilę dusić. Farsz przyprawić. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy kapelusze pieczarek. Napełniamy je farszem szpinakowym. Posypujemy startym na tarce serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 min.