Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale zarazem bardzo smaczna przekąska.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 732
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5835
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 732
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5835
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Pieczarki obrać, oddzielić trzony, kapelusze lekko wydrążyć, posolić, posypać pieprzem. Trzonki i wydrążone części pieczarek drobniutko posiekać, udusić na maśle wraz z drobno posiekaną cebulą. Gdy będą miękkie, dodać surowe jajko, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki. Masę dokładnie wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu do zapiekania z dodatkiem tłuszczu i odrobiny wody. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Podawać na ciepło z chrzanem (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-chrzan-wielkanocny,105698.htm) Smacznego.