Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna przekąska na imprezę - pieczarki z mozarellą i boczkiem otulone cukinią zrobisz w kilka chwil, a twoi goście z pewnością będą się zajadać. Świetnie smakują jako dodatek do grilla, ale nie tylko. Przepis pochodzi z 546. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25822
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2899
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1364
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25822
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2899
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1364
Składniki
Z pieczarek oderwać nóżki. Nałożyć kawałki mozzarelli. Przyprawić solą i pieprzem.
Skropić oliwą. Połowę zawinąć w plastry boczku, resztę w plastry cukinii (wcześniej trzeba je posolić, żeby zmiękły). Spiąć wykałaczkami.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec na ruszcie lub w piekarniku przez około 15 minut.
Podawać z sosem jogurtowo-czosnkowym.