Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna przekąska na imprezę - pieczarki z mozarellą i boczkiem otulone cukinią zrobisz w kilka chwil, a twoi goście z pewnością będą się zajadać. Świetnie smakują jako dodatek do grilla, ale nie tylko. Przepis pochodzi z 546. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421956
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421956
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Składniki
Z pieczarek oderwać nóżki. Nałożyć kawałki mozzarelli. Przyprawić solą i pieprzem.
Skropić oliwą. Połowę zawinąć w plastry boczku, resztę w plastry cukinii (wcześniej trzeba je posolić, żeby zmiękły). Spiąć wykałaczkami.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec na ruszcie lub w piekarniku przez około 15 minut.
Podawać z sosem jogurtowo-czosnkowym.