Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna przekąska na imprezę - pieczarki z mozarellą i boczkiem otulone cukinią zrobisz w kilka chwil, a twoi goście z pewnością będą się zajadać. Świetnie smakują jako dodatek do grilla, ale nie tylko. Przepis pochodzi z 546. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 182
Październik zawsze kojarzy mi się z początkiem roku akademickiego, a to oznac...
Odsłon: 115
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 52
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 182
Październik zawsze kojarzy mi się z początkiem roku akademickiego, a to oznac...
Odsłon: 115
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 52
Składniki
Z pieczarek oderwać nóżki. Nałożyć kawałki mozzarelli. Przyprawić solą i pieprzem.
Skropić oliwą. Połowę zawinąć w plastry boczku, resztę w plastry cukinii (wcześniej trzeba je posolić, żeby zmiękły). Spiąć wykałaczkami.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec na ruszcie lub w piekarniku przez około 15 minut.
Podawać z sosem jogurtowo-czosnkowym.