Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed nami pełnia wiosny, okres majówkowych grillowań i biesiadowania na świeżym powietrzu. Zatem, z całą pewnością przyda się w tym okresie ( ale nie tylko w takich okolicznościach ) "przekąska Arka"! Pyszne zestawienie pieczarek, suszonych pomidorów, cebuli żółtej i czerwonej, oraz czerwonej papryki.Wszystkie składniki łączy ze sobą olej i ocet... Ja pierwszy raz zaserwowałem tą przekąskę w okresie świąt! Będzie ona tak samo dobra jako samodzielna potrawa, jak i dodatek do dań głównych, grillowanych mięs itd. Kto ma ochotę, zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem i przygotowaniem sobie, nawet bez żadnej okazji, "przekąski Arka"! Smacznego! WJ
Pieczarki oczyszczamy, sparzamy kilka minut w solonym wrzątku. Ostudzamy.
Pomidory kroimy w paski i razem z zalewa przekładamy do miski z pieczarkami.
Cebule kroimy w piórka, paprykę w niegrube, 2 cm paski. Dodajemy do całości. Dolewamy olej i ocet, mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki.
Po 24 h tak przygotowane pieczarki możemy serwować do potraw mięsnych i nie tylko.
Polecam smaczne, szybie hamburgery również z grilla. Dzieci je uwielbiają al...
Odsłon: 277
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 15
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 31
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 32
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 15
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 31
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 32
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, sparzamy kilka minut w solonym wrzątku. Ostudzamy. Pomidory kroimy w paski i razem z zalewa przekładamy do miski z pieczarkami. Cebule kroimy w piórka, paprykę w niegrube, 2 cm paski. Dodajemy do całości. Dolewamy olej i ocet, mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Po 24 h tak przygotowane pieczarki możemy serwować do potraw mięsnych i nie tylko.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 28
Sałatka z ananasa i pomidorów
Delikatna i smaczna sałatka do obiadu.
Odsłon: 39