Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed nami pełnia wiosny, okres majówkowych grillowań i biesiadowania na świeżym powietrzu. Zatem, z całą pewnością przyda się w tym okresie ( ale nie tylko w takich okolicznościach ) "przekąska Arka"! Pyszne zestawienie pieczarek, suszonych pomidorów, cebuli żółtej i czerwonej, oraz czerwonej papryki.Wszystkie składniki łączy ze sobą olej i ocet... Ja pierwszy raz zaserwowałem tą przekąskę w okresie świąt! Będzie ona tak samo dobra jako samodzielna potrawa, jak i dodatek do dań głównych, grillowanych mięs itd. Kto ma ochotę, zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem i przygotowaniem sobie, nawet bez żadnej okazji, "przekąski Arka"! Smacznego! WJ
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18009
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18009
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, sparzamy kilka minut w solonym wrzątku. Ostudzamy. Pomidory kroimy w paski i razem z zalewa przekładamy do miski z pieczarkami. Cebule kroimy w piórka, paprykę w niegrube, 2 cm paski. Dodajemy do całości. Dolewamy olej i ocet, mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Po 24 h tak przygotowane pieczarki możemy serwować do potraw mięsnych i nie tylko.