Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-10-2012
Chrupiące paluchy z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22701
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45156
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22701
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45156
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy drobno posiekane pieczarki. Odrobinę solimy. Smażymy kilka minut ( do momentu aż pieczarki puszczą wodę i pięknie się usmażą razem z cebulką ).
Studzimy.Z ciasta francuskiego wycinamy długie prostokąty o wymiarach mniej więcej 30 cm x 8 cm.Przez środek układamy warstwę wystudzonych pieczarek.Posypujemy startym żółtym serem.Przyprawiamy odrobiną soli.Sklejamy końce tworząc delikatną falbankę jak na pierogi.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy ok. 20 min. w 190C ( do momentu aż ciasto będzie złociste! ). Zajadamy póki ciepłe!