Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-10-2012
Chrupiące paluchy z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym.
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy drobno posiekane pieczarki. Odrobinę solimy. Smażymy kilka minut ( do momentu aż pieczarki puszczą wodę i pięknie się usmażą razem z cebulką ).
Studzimy.Z ciasta francuskiego wycinamy długie prostokąty o wymiarach mniej więcej 30 cm x 8 cm.Przez środek układamy warstwę wystudzonych pieczarek.Posypujemy startym żółtym serem.Przyprawiamy odrobiną soli.Sklejamy końce tworząc delikatną falbankę jak na pierogi.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy ok. 20 min. w 190C ( do momentu aż ciasto będzie złociste! ). Zajadamy póki ciepłe!