Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne mięsko na stół świąteczny. Polecam Ten Przepis.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Wykonanie: Jaka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i odłożyć. Zaś paprykę oczyścić, drobno posiekać i zeszklić na oleju aby była miękka. Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowy. Następnie zmielić razem z czosnkiem, dodać jajka, namoczone odciśnięte bułki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą, przygotowaną paprykę i bardzo starannie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. Papier do pieczenia posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę masy mięsnej formując prostokąt, na środek ułożyć ugotowane jajka (ściąć czubki tak aby dobrze przylegały do siebie), przykryć druga połową masy mięsnej, zawinąć papier formując równą roladę, po uformowaniu rolady możemy ją jeszcze raz owinąć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 90 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć, rozciąć górną część papieru i zawinąć pod spód mięsa, posypać startym serem i papryką mieloną. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec do rozpuszczenia się sera ładnego zrumienienia. Wspaniałe danie na świąteczny stół.