Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na smaczne mięsko na stół świąteczny. Polecam Ten Przepis.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 860
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14606
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 860
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14606
Składniki
Wykonanie: Jaka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i odłożyć. Zaś paprykę oczyścić, drobno posiekać i zeszklić na oleju aby była miękka. Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowy. Następnie zmielić razem z czosnkiem, dodać jajka, namoczone odciśnięte bułki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą, przygotowaną paprykę i bardzo starannie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. Papier do pieczenia posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę masy mięsnej formując prostokąt, na środek ułożyć ugotowane jajka (ściąć czubki tak aby dobrze przylegały do siebie), przykryć druga połową masy mięsnej, zawinąć papier formując równą roladę, po uformowaniu rolady możemy ją jeszcze raz owinąć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 90 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć, rozciąć górną część papieru i zawinąć pod spód mięsa, posypać startym serem i papryką mieloną. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec do rozpuszczenia się sera ładnego zrumienienia. Wspaniałe danie na świąteczny stół.