Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie oryginalnym udziec wołowy, ja wykorzystałem przerośniętą szynkę wieprzową.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3162
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 152
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3162
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 152
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Przygotowałem mieszankę przypraw : rozmaryn, majeranek, imbir, bazylię i ziele angielskie roztarłem w moździerzu. Mięso umyłem, osuszyłem, starannie natarłem sola, pieprzem, przygotowaną mieszanką przypraw oraz musztardą. Odstawiłem do lodówki na 3 godziny. Słoninę zamroziłem, pokroiłem w słupki. Cienkim nożem zrobiłem w mięsie w poprzek włókien otwory, naszpikowałem je słoniną i ząbkami czosnku. Mięso ułożyłem w brytfance, podlałem szklanką wody, obłożyłem wiórkami masła. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. i piekłem 10 minut. Następnie temperaturę zmniejszyłem do 180 stopni C i zapiekałem jeszcze godzinę. W trakcie pieczenia polewałem wytworzonym sosem. Na półmisku udekorowałem, rozmarynem, kisielem żurawinowym i czosnkiem marynowanym.