Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i smakowita odsłona ciecierzycy. Można ją podać jako chrupiący dodatek do sałatki lub zjeść jako przekąskę.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1716
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 317
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 601
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1716
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 317
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 601
Składniki
Nastaw piekarnik na 200 stopni. W międzyczasie otwórz puszkę ciecierzycy i wypłucz ją pod wodą. Następnie dobrze ją osusz.
Ciecierzycę wsyp do miski, dodaj przyprawy wraz z oliwą i delikatnie wymieszaj. Płaskie naczynie lub blachę wyłóż papierem do pieczenia i umieść na nim ciecierzycę. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Tak przygotowaną ciecierzycę należy podawać jak najszybciej, ponieważ wraz z czasem może stracić swoją chrupkość.