Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i smakowita odsłona ciecierzycy. Można ją podać jako chrupiący dodatek do sałatki lub zjeść jako przekąskę.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3060
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1804
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 459
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3060
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1804
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 459
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
Nastaw piekarnik na 200 stopni. W międzyczasie otwórz puszkę ciecierzycy i wypłucz ją pod wodą. Następnie dobrze ją osusz.
Ciecierzycę wsyp do miski, dodaj przyprawy wraz z oliwą i delikatnie wymieszaj. Płaskie naczynie lub blachę wyłóż papierem do pieczenia i umieść na nim ciecierzycę. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Tak przygotowaną ciecierzycę należy podawać jak najszybciej, ponieważ wraz z czasem może stracić swoją chrupkość.