Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i smakowita odsłona ciecierzycy. Można ją podać jako chrupiący dodatek do sałatki lub zjeść jako przekąskę.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Nastaw piekarnik na 200 stopni. W międzyczasie otwórz puszkę ciecierzycy i wypłucz ją pod wodą. Następnie dobrze ją osusz.
Ciecierzycę wsyp do miski, dodaj przyprawy wraz z oliwą i delikatnie wymieszaj. Płaskie naczynie lub blachę wyłóż papierem do pieczenia i umieść na nim ciecierzycę. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Tak przygotowaną ciecierzycę należy podawać jak najszybciej, ponieważ wraz z czasem może stracić swoją chrupkość.