Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie dyni w kuchni. Dynia pieczona z fetą sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski. Można ją również podać jako dodatek do obiadu. Aby nie wyszła zbyt mdła przygotowaliśmy do niej wyrazistą marynatę z oliwy, miodu, octu balsamicznego i przypraw.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 80
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 247
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2679
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 80
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 247
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2679
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Składniki
Dynię umyj, przekrój na pół, wydrąż środek, obierz i pokrój na plastry.
Kawałki dyni wyłóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Skrop ją oliwą, dopraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Następnie dynie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz do miękkości przez około 25-30 minut.
W miseczce połącz miód z octem balsamicznym. Ser feta pokrój w kosteczkę.
Upieczoną dynię polej sosem i oprósz serem feta. Podawaj w roli przekąski lub jako dodatek do dania głównego.