Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie dyni w kuchni. Dynia pieczona z fetą sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski. Można ją również podać jako dodatek do obiadu. Aby nie wyszła zbyt mdła przygotowaliśmy do niej wyrazistą marynatę z oliwy, miodu, octu balsamicznego i przypraw.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 30
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4098
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 30
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4098
Składniki
Dynię umyj, przekrój na pół, wydrąż środek, obierz i pokrój na plastry.
Kawałki dyni wyłóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Skrop ją oliwą, dopraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Następnie dynie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz do miękkości przez około 25-30 minut.
W miseczce połącz miód z octem balsamicznym. Ser feta pokrój w kosteczkę.
Upieczoną dynię polej sosem i oprósz serem feta. Podawaj w roli przekąski lub jako dodatek do dania głównego.