Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie dyni w kuchni. Dynia pieczona z fetą sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski. Można ją również podać jako dodatek do obiadu. Aby nie wyszła zbyt mdła przygotowaliśmy do niej wyrazistą marynatę z oliwy, miodu, octu balsamicznego i przypraw.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1414
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 331
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1584
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1414
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 331
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1584
Składniki
Dynię umyj, przekrój na pół, wydrąż środek, obierz i pokrój na plastry.
Kawałki dyni wyłóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Skrop ją oliwą, dopraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Następnie dynie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz do miękkości przez około 25-30 minut.
W miseczce połącz miód z octem balsamicznym. Ser feta pokrój w kosteczkę.
Upieczoną dynię polej sosem i oprósz serem feta. Podawaj w roli przekąski lub jako dodatek do dania głównego.