Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Własne wędliny pojawiają się w naszym domu nie tylko od święta. Robimy je często w ciągu roku bo smak jest zupełnie inny niż tych ze sklepów.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38438
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38438
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Wszystkie przyprawy dokładnie ze sobą wymieszać.Natrzeć mięso. Długim patyczkiem do szaszłyków nakłuć mięso aby przyprawy mogły wniknąć głębiej. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do specjalnej siatki . Odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zrumienić szynkę na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać tłuszczem z patelni. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 25 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem jeszcze godzinę . Od czasu do czasu polewać szynkę wytworzonym sosem.