Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Własne wędliny pojawiają się w naszym domu nie tylko od święta. Robimy je często w ciągu roku bo smak jest zupełnie inny niż tych ze sklepów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117857
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3082
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2006
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117857
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3082
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2006
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Wszystkie przyprawy dokładnie ze sobą wymieszać.Natrzeć mięso. Długim patyczkiem do szaszłyków nakłuć mięso aby przyprawy mogły wniknąć głębiej. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do specjalnej siatki . Odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zrumienić szynkę na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać tłuszczem z patelni. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 25 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem jeszcze godzinę . Od czasu do czasu polewać szynkę wytworzonym sosem.