Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Własne wędliny pojawiają się w naszym domu nie tylko od święta. Robimy je często w ciągu roku bo smak jest zupełnie inny niż tych ze sklepów.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9677
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9677
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Wszystkie przyprawy dokładnie ze sobą wymieszać.Natrzeć mięso. Długim patyczkiem do szaszłyków nakłuć mięso aby przyprawy mogły wniknąć głębiej. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do specjalnej siatki . Odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zrumienić szynkę na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać tłuszczem z patelni. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 25 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem jeszcze godzinę . Od czasu do czasu polewać szynkę wytworzonym sosem.