Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Własne wędliny pojawiają się w naszym domu nie tylko od święta. Robimy je często w ciągu roku bo smak jest zupełnie inny niż tych ze sklepów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2646
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2646
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2904
Składniki
Wszystkie przyprawy dokładnie ze sobą wymieszać.Natrzeć mięso. Długim patyczkiem do szaszłyków nakłuć mięso aby przyprawy mogły wniknąć głębiej. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do specjalnej siatki . Odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zrumienić szynkę na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać tłuszczem z patelni. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 25 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, podlać bulionem lub rosołem i piec pod przykryciem jeszcze godzinę . Od czasu do czasu polewać szynkę wytworzonym sosem.