Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 202
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 135
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 202
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 135
Składniki
Pomidory po umyciu i usunięciu nasad ogonków razem z serem pokroiłem w plasterki. Naoliwiłem blaszkę. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 250 stopni C. Bakłażany umyłem, oczyściłem, pokroiłem w plastry grubości palca, obtoczyłem w mące. Smażyłem na rozgrzanym oleju przez 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu, osączyłem na papierowym ręczniku , doprawiłem solą i pieprzem. Rozłożyłem je na blaszce, każdy kawałek przykryłem plastrem pomidora i sera. Koreczki zapiekałem przez 15 minut na środkowym poziomie piekarnika, nawiew 220 stopni C. Podałem ugarnirowane listkami bazylii.