Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5116
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1726
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1204299
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5116
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1726
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1204299
Składniki
Pomidory po umyciu i usunięciu nasad ogonków razem z serem pokroiłem w plasterki. Naoliwiłem blaszkę. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 250 stopni C. Bakłażany umyłem, oczyściłem, pokroiłem w plastry grubości palca, obtoczyłem w mące. Smażyłem na rozgrzanym oleju przez 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu, osączyłem na papierowym ręczniku , doprawiłem solą i pieprzem. Rozłożyłem je na blaszce, każdy kawałek przykryłem plastrem pomidora i sera. Koreczki zapiekałem przez 15 minut na środkowym poziomie piekarnika, nawiew 220 stopni C. Podałem ugarnirowane listkami bazylii.