Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam gotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu i zastanawiacie się, co z nimi zrobić? Dajcie im drugie życie w postaci pieczonych kuleczek. Sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Przepadają za nimi zwłaszcza najmłodsi.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12982
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12982
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, jajko i odrobinę soli. Z podanych składników zagnieć ciasto na ziemniaczane kuleczki.
Z powstałej masy uformuj równiej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w bułce tartej.
Kuleczki z wczorajszych ziemniaków możesz usmażyć na patelni na głębokim tłuszczu lub ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i upiec w piekarniku na złoty kolor.