Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam gotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu i zastanawiacie się, co z nimi zrobić? Dajcie im drugie życie w postaci pieczonych kuleczek. Sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Przepadają za nimi zwłaszcza najmłodsi.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37197
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9211
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37197
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9211
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, jajko i odrobinę soli. Z podanych składników zagnieć ciasto na ziemniaczane kuleczki.
Z powstałej masy uformuj równiej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w bułce tartej.
Kuleczki z wczorajszych ziemniaków możesz usmażyć na patelni na głębokim tłuszczu lub ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i upiec w piekarniku na złoty kolor.