Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam gotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu i zastanawiacie się, co z nimi zrobić? Dajcie im drugie życie w postaci pieczonych kuleczek. Sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Przepadają za nimi zwłaszcza najmłodsi.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 354
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 58
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 354
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 58
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, jajko i odrobinę soli. Z podanych składników zagnieć ciasto na ziemniaczane kuleczki.
Z powstałej masy uformuj równiej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w bułce tartej.
Kuleczki z wczorajszych ziemniaków możesz usmażyć na patelni na głębokim tłuszczu lub ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i upiec w piekarniku na złoty kolor.