Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam gotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu i zastanawiacie się, co z nimi zrobić? Dajcie im drugie życie w postaci pieczonych kuleczek. Sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Przepadają za nimi zwłaszcza najmłodsi.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 88
Sernik neapolitański z dodatkiem kaszy manny i biszkoptów jest delikatny oraz...
Odsłon: 2158
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 18
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 88
Sernik neapolitański z dodatkiem kaszy manny i biszkoptów jest delikatny oraz...
Odsłon: 2158
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 18
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, jajko i odrobinę soli. Z podanych składników zagnieć ciasto na ziemniaczane kuleczki.
Z powstałej masy uformuj równiej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w bułce tartej.
Kuleczki z wczorajszych ziemniaków możesz usmażyć na patelni na głębokim tłuszczu lub ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i upiec w piekarniku na złoty kolor.