Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13372
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13372
Składniki
Wymyte pałki osuszamy papierowymi ręczniczkami, obsypujemy przyprawą do kurczaka, umieszczamy w pojemniku z zamknięciem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym żeby zmiękła. Gdy pałki będą usmażone dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone wykładamy na talerz, dekorujemy bazylią. Podajemy z pieczywem jako ciepła przekąska. Smacznego!!!