Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118800
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8715
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3182
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2566
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118800
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8715
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3182
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2566
Składniki
Wymyte pałki osuszamy papierowymi ręczniczkami, obsypujemy przyprawą do kurczaka, umieszczamy w pojemniku z zamknięciem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym żeby zmiękła. Gdy pałki będą usmażone dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone wykładamy na talerz, dekorujemy bazylią. Podajemy z pieczywem jako ciepła przekąska. Smacznego!!!