Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Składniki
Wymyte pałki osuszamy papierowymi ręczniczkami, obsypujemy przyprawą do kurczaka, umieszczamy w pojemniku z zamknięciem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym żeby zmiękła. Gdy pałki będą usmażone dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone wykładamy na talerz, dekorujemy bazylią. Podajemy z pieczywem jako ciepła przekąska. Smacznego!!!