Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste w przygotowaniu i bardzo pyszne...!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1233
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 843
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1233
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 843
Składniki
Blachę z piekarnika posmarować olejem. Ziemniaki umyć i pokroić w plastry następnie położyć na wysmarowaną blachę. Ziemniaki posmarować odrobiną oleju z wierzchu i posypać szczyptą soli, pieprzu i przyprawą do ziemniaków. Wstawić do piekarnika na 30 minut (pierwsze 15 min. piec w 200°C następnie tem. piekarnika obniżyć do 150°C i piec kolejne 15 min.)
Dużą łyżkę czubatą serka homogenizowanego naturalnego wymieszać z 2 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. Dodać trochę ketchupu odrobinę soli i pieprzu i wszystko wymieszać.
JAJKO W KOSZULCE - w garnku ugotować wodę z łyżką soli. Jajko wbić do miseczki. Gdy woda się będzie już gotować to łyżką zamieszać wodę tak aby powstał wir i wlać szybko jajko z miseczki. Gotować 4-5 minut.