Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonala alternatywa dla klasycznego gotowanego bobu
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Składniki
W pierwszym etapie przelewam bób na sitku wrzątkiem (próbowalam ominąć tą część, ale bó wychodził twardy podczas pieczenia)
Wykladam bób na papier do pieczenia Polewam delikatnie oliwa lub olejem (kwestia preferencji) Nie sole
Dodaję czosnku, chilli (tylko na połowie, bo nie każdy lubi ostre), pieprzu ziołowego i delikatnie mieszam
Piekarnik ustawiam na 220 stopnie (grzanie od góry) Piekę okolo 20 minut (czasem trzeba dolożyć kolejne 5, w zależności od wieku bobu) Solę dopiero na talerzu Smacznego