Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonala alternatywa dla klasycznego gotowanego bobu
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Składniki
W pierwszym etapie przelewam bób na sitku wrzątkiem (próbowalam ominąć tą część, ale bó wychodził twardy podczas pieczenia)
Wykladam bób na papier do pieczenia Polewam delikatnie oliwa lub olejem (kwestia preferencji) Nie sole
Dodaję czosnku, chilli (tylko na połowie, bo nie każdy lubi ostre), pieprzu ziołowego i delikatnie mieszam
Piekarnik ustawiam na 220 stopnie (grzanie od góry) Piekę okolo 20 minut (czasem trzeba dolożyć kolejne 5, w zależności od wieku bobu) Solę dopiero na talerzu Smacznego