Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonala alternatywa dla klasycznego gotowanego bobu
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19961
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3079
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4333
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19961
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3079
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4333
Składniki
W pierwszym etapie przelewam bób na sitku wrzątkiem (próbowalam ominąć tą część, ale bó wychodził twardy podczas pieczenia)
Wykladam bób na papier do pieczenia Polewam delikatnie oliwa lub olejem (kwestia preferencji) Nie sole
Dodaję czosnku, chilli (tylko na połowie, bo nie każdy lubi ostre), pieprzu ziołowego i delikatnie mieszam
Piekarnik ustawiam na 220 stopnie (grzanie od góry) Piekę okolo 20 minut (czasem trzeba dolożyć kolejne 5, w zależności od wieku bobu) Solę dopiero na talerzu Smacznego