Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny boczek, w lekkiej czosnkowo-majerankowej marynacie. Idealnie pasuje do kromki chleba. Polecam.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 94
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 208
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 94
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 208
Składniki
Zgrabny kawałek boczku solimy i nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz majerankiem. Tak zamarynowany boczek odstawiamy na noc. Boczek wykładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę, dodajemy pozostałe przyprawy. Pieczemy pod przykryciem około godziny, następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 30 minut aż się ładnie zarumieni. Boczek podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego ;)