Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny boczek, w lekkiej czosnkowo-majerankowej marynacie. Idealnie pasuje do kromki chleba. Polecam.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 455
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 419
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242308
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 455
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 419
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242308
Składniki
Zgrabny kawałek boczku solimy i nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz majerankiem. Tak zamarynowany boczek odstawiamy na noc. Boczek wykładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę, dodajemy pozostałe przyprawy. Pieczemy pod przykryciem około godziny, następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 30 minut aż się ładnie zarumieni. Boczek podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego ;)