Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony camembert podany na sałacie

Pieczony camembert podany na sałacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1666

Dodano:

Odsłon: 6883

Pieczony camembert, z sałatą, suszonymi pomidorami, balsamikiem i żurawiną, podany z chrupiącymi grzankami :)

Składniki

  • 1 camembert, ocet balsamiczny - 80ml
  • 1 łyżeczka żurawiny ze słoika, 1 łyżeczka cukru
  • szczypta tymianku, kilka suszonych pomidorów
  • miks sałat, rukola lub szpinak baby, bułka ciemna z ziarnami
  • masło
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę kroimy pod skosem na centymetrowe kawałki,
    smarujemy cienko masłem i posypujemy tymiankiem.
    Ser i grzanki wstawiamy do piekarnika na 10 minut - temperatura 180stopni, lub
    pieczemy na grillu.
    Na talerzu układamy miks sałat.
    Ocet, żurawinę i cukier podgrzewamy - sos trochę zgęstnieje.
    Gotowy ser przecinamy na pół (uwaga bo środek odrobinę wypływa),
    i układamy na talerzu, na zmianę z sałatą.
    Dodajemy suszone pomidory i polewamy sosem.
    Na boku układamy grzanki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 30 kwietnia 2013 Uwielbiam takie dania. Ode mnie też "kciuk". :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 29 kwietnia 2013 ależ to pięknie wygląda paluszek w górę:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń