Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony camembert z gruszkami i kwaśnym dżemem porzeczkowym

Pieczony camembert z gruszkami i kwaśnym dżemem porzeczkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 2457

Dodano:

Odsłon: 5880

Kolacja na ciepło - owszem, kaloryczna, ale czasami warto się skusić. Camembert na gorąco, soczyste gruszki, dużo pieprzu i kwaskowaty dżem. Czego chcieć więcej...

Składniki

  • 2 sery typu camembert z pieprzem
  • Gruszka
  • kwaśny dżem porzeczkowy własnej roboty / ewentualnie żurawina
  • pieprz grubomielony
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony camembert z gruszkami i kwaśnym dżemem porzeczkowym

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ser układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kładziemy na niego plastry gruszek i zapiekamy około 10-12 minut. Obficie posypujemy grubo zmielonym pieprzem, podajemy z kwaśnym dżemem porzeczkowym. Może i nie wygląda...ale każdy wie, że to "niebo w gębie".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń