Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony schab w musztardzie

Pieczony schab w musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 653 Ocena: 13024

Dodano:

Odsłon: 648

Tajemnicą soczystego i rozpływającego się w ustach schabu jest dłuższe pieczenie w rękawie i dopiekanie do zrumienienia.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony schab w musztardzie

Przygotowanie

  1. Do garnka dałam musztardę, olej, przyprawy i całość wymieszałam.

  2. W schabie zrobiłam dziurę i marynatę wetknęłam palcem. Mięso wysmarowałam po wierzchu i zostawiłam przykryty na noc w lodówce.

  3. Do naczynia żaroodpornego dałam rękaw piekarniczy. Na dnie ułożyłam plastry cebuli- przy długim pieczeniu dają gwarancję, że nic się nie przypali. Na wierzchu także ułożyłam plastry cebuli- dodadzą aromatu i smaku.

  4. Tajemnicą soczystego i rozpływającego się schabu jest dłuższe pieczenie w rękawie i dopiekanie do zrumienienia.

    Piekłam pół godziny w 180 stopniach , 1 h zmniejszyłam do 160, a potem rozcięłam rękaw i rumieniłam pół godziny w 180 stopniach. W sumie 2h.

    Oczywiście trzeba pilnować stopień zrumienienia- ale pamiętajmy, że musztarda trzyma wilgoć w mięsie.

  5. Mięso jest różowe, wilgotne i delikatne.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 02 maja Rewelacja:) Pewnie pysznie smakował i na ciepło i na zimno:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 29 kwietnia Widac juz na pierwszy rzut oka, ze jest bardzo smaczny i soczysty.
Dla mnie ulubione danie z wieprzowiny.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pieprzyczfantazja 29 kwietnia prezentuje się cudnie i apetycznie, zrobię taki na długi weekend majowy <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 29 kwietnia Przepis super. Schab swoja drogą na pewno pyszny, ale ta cebulka ;) Mniam. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 kwietnia Super, a ta celulka wygląda też bardzo apetycznie ... z resztą wszystko jest pyszne w takim wydaniu :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń