Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony ser brie z karmelizowanymi migdałami

Pieczony ser brie z karmelizowanymi migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 5962

Dodano:

Odsłon: 1160

Prosta, szybka i bardzo smaczna przekaska nie tylko na stól swiateczny lub sylwestrowy - pieczony ser brie z migdalami karmelizowanymi w miodzie.

Składniki

  • 1 okrągły ser brie lub camembert
  • ¼ szklanki miodu
  • ½ szklanki migdałów
  • świeży rozmaryn lub tymianek (opcjonalnie)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony ser brie z karmelizowanymi migdałami

Przygotowanie

  1. Rozgrzac piekarnik do 180! C.
    Piec ser na malej blasze do pieczenia 10-12 minut, wyjac i studzic przez ok. 5 minut.
    Podczas gdy ser stygnie, podgrzac miód i galazki rozmarynu na malej patelni i dodac posiekane migdały. Karmelizowac przez chwile.

  2. Podawac ser udekorowany migdalami z bagietka lub krakersami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń