Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i pożywna przekąska lub kolacja. Pieczony ser - camembert, czy inny miękki ser i chrupiąca bagietka ziołowa. Bagietkę zanurzamy w kremowym serze, a jako świeże dodatki pasują np. ogórki, pomidory i papryka.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15503
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15503
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 180°C (termoobieg). Wyjac ser z opakowania i wlozyc go z powrotem do drewnianego koszyczka (jesli ser go nie posiada, wlozyc ser do koszyczka z folii aluminiowej)). Naciac wierzch malym nozem na krzyz, tworząc „X” o srednicy ok. 3 cm. Wlozyc ser do piekarnika i piec 15 min. W tym czasie przygotowac dodatki: papryke pokroic w paski, umyc pomidorki koktajlowe a korniszony przelozyc do miseczki. Po 15 minutach wyjac ser z piekarnika, odwinac malym nozem naciety wierzch sera i posypac rozmarynem odsloniete miejsce. Nastepnie wlozyc bagietki do piekarnika wraz z serem i piec przez kolejne 10 minut, aż masa serowa wchlonie rozmaryn a bagietki beda chrupiace.
Ser podac z bagietkami, odrywac kawalki bagietki i zanurzac je w serze. Dodatki podac w miseczkach.