Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące pierożki doskonałe do kufelka piwka
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425331
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10772
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425331
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10772
Składniki
Z mąki ,margaryny,1 jajka i kurkumy zagnieśc ciasto ,dodać 2 szczypty soli.Ser i szynkę pokroić na małe paseczki.Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać szklanką kółka na każdym kółku położyć po paseczku sera i szynki i złożyc na pół formując pierożka (brzegi dobrze skleić).Gotowe pierożki ułożyć na natłuszczonej blaszce,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem ,piec ok 12-15 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.