Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska. Idealna i oryginalna potrawa dla gości.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Pomarańcze wyparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Sok wymieszać z wódką, włożyć śliwki i moczyć je minimum 60 minut do 4 godzin. Marchewki zetrzeć na drobnych i średnich oczkach tarki. Odlać płyn ze śliwek i zalać nim marchewkę. Moczyć ok. 15 minut, odcedzić. Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem, przetartym z solą, kolendrą i skórką z pomarańczy. Dodać marchewkę i posiekane orzechy. W śliwkach zrobić podłużne nacięcia, lub poszerzyć otwory i wypełnić nadzieniem. Odstawić do lodówki na min. 30 minut.