Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska. Idealna i oryginalna potrawa dla gości.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113174
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 595
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 998
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 681
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113174
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 595
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 998
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 681
Składniki
Pomarańcze wyparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Sok wymieszać z wódką, włożyć śliwki i moczyć je minimum 60 minut do 4 godzin. Marchewki zetrzeć na drobnych i średnich oczkach tarki. Odlać płyn ze śliwek i zalać nim marchewkę. Moczyć ok. 15 minut, odcedzić. Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem, przetartym z solą, kolendrą i skórką z pomarańczy. Dodać marchewkę i posiekane orzechy. W śliwkach zrobić podłużne nacięcia, lub poszerzyć otwory i wypełnić nadzieniem. Odstawić do lodówki na min. 30 minut.