Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś na ząb gorące grzanki grzanki z czerstwego chleba, pod nazwą pijani rycerzyki. Nazwa taka bo kromko chleba zamoczone zostały w czerwonym winie. Polecam
patelnia, naczynia do panierowania, widelec, ręcznik papierowy,
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Kromki chleba zalać winem i chwilę poczekać aż kromki wchłoną czyli nasiąkną winem , po czym obtaczać je w rozbełtanych jajkach, panierować w bułce tartej i smażyć w większej ilości oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać oprószone cynamonem oraz cukrem. Smacznego
Grzanki gotowe do podania.
Zalanie chleba czerwonym winem.
Obtaczanie w rozbełtanym jajku i panierowanie w bułce tartej.
Smażenie.