Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostra i kolorowa salsa z chrupiącymi chipsami tortilla. Łatwa i szybka w przygotowaniu, wręcz idealna przekąska na przyjęcie.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8154
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2782
Polecam.
Odsłon: 1385
Polecam.
Odsłon: 411
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8154
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2782
Polecam.
Odsłon: 1385
Polecam.
Odsłon: 411
Składniki
Placki tortilli natrzeć oliwą i posypać pieprzem cayenne. Pociąć na trójkąty i wyłożyć na blaszce do pieczenia. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 80stopni tak, by były złociste i chrupkie (kilka minut).
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i również pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy i sok z cytryny. Salsę dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki dobrze sie połączyły.