Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostra i kolorowa salsa z chrupiącymi chipsami tortilla. Łatwa i szybka w przygotowaniu, wręcz idealna przekąska na przyjęcie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Placki tortilli natrzeć oliwą i posypać pieprzem cayenne. Pociąć na trójkąty i wyłożyć na blaszce do pieczenia. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 80stopni tak, by były złociste i chrupkie (kilka minut).
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i również pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy i sok z cytryny. Salsę dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki dobrze sie połączyły.