Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostra i kolorowa salsa z chrupiącymi chipsami tortilla. Łatwa i szybka w przygotowaniu, wręcz idealna przekąska na przyjęcie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Placki tortilli natrzeć oliwą i posypać pieprzem cayenne. Pociąć na trójkąty i wyłożyć na blaszce do pieczenia. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 80stopni tak, by były złociste i chrupkie (kilka minut).
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i również pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy i sok z cytryny. Salsę dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki dobrze sie połączyły.