Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i lekkie wytrawne ciasto.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104509
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104509
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Składniki
Rukolę zmiksuj dodaj jogurt grecki i dobrze wymieszaj. Dodaj przyprawy. Formę 21 cm natłuść margaryną. W formie nałóż na siebie 5 arkuszy ciasta filo, następnie odetnij nadmiar ciasta nożyczkami.
Pomidory opłucz, osusz, pokrój na plasterki, osusz na ręcznikach papierowych.
Wlej nadzienie do formy wyłożonej ciastem filo i równomiernie rozprowadź.
Ułóż pomidory i plastry papryki na nadzieniu.
Piec w piekarniku, na najniższej półce w temperaturze 175° przez około 50–55 minut. Ciasto koniecznie przestudzić. Posypać natką, szczypiorkiem.