Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i lekkie wytrawne ciasto.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Składniki
Rukolę zmiksuj dodaj jogurt grecki i dobrze wymieszaj. Dodaj przyprawy. Formę 21 cm natłuść margaryną. W formie nałóż na siebie 5 arkuszy ciasta filo, następnie odetnij nadmiar ciasta nożyczkami.
Pomidory opłucz, osusz, pokrój na plasterki, osusz na ręcznikach papierowych.
Wlej nadzienie do formy wyłożonej ciastem filo i równomiernie rozprowadź.
Ułóż pomidory i plastry papryki na nadzieniu.
Piec w piekarniku, na najniższej półce w temperaturze 175° przez około 50–55 minut. Ciasto koniecznie przestudzić. Posypać natką, szczypiorkiem.