Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie świetnie sprawdza się na imprezach domowych. Taką przekąskę robi się szybko, jest na "2 gryzy" i jest przepyszna. U mnie z salami, papryką i suszonymi pomidorami.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 175
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1706
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26694
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 175
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1706
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26694
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 10 kwadratów, każdy z nich umieszczamy w silikonowej foremce. Do środka wkładamy pokrojone plasterki salami, kawałki papryki, po kawałku suszonego pomidora i żółty ser. Tak wypełniony koszyczek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy do zarumienienia. U mnie trwało to około 20 minut.
Koszyczki są pikantne i wyraziste- pychotka!