Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie świetnie sprawdza się na imprezach domowych. Taką przekąskę robi się szybko, jest na "2 gryzy" i jest przepyszna. U mnie z salami, papryką i suszonymi pomidorami.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 10 kwadratów, każdy z nich umieszczamy w silikonowej foremce. Do środka wkładamy pokrojone plasterki salami, kawałki papryki, po kawałku suszonego pomidora i żółty ser. Tak wypełniony koszyczek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy do zarumienienia. U mnie trwało to około 20 minut.
Koszyczki są pikantne i wyraziste- pychotka!