Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie świetnie sprawdza się na imprezach domowych. Taką przekąskę robi się szybko, jest na "2 gryzy" i jest przepyszna. U mnie z salami, papryką i suszonymi pomidorami.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 10 kwadratów, każdy z nich umieszczamy w silikonowej foremce. Do środka wkładamy pokrojone plasterki salami, kawałki papryki, po kawałku suszonego pomidora i żółty ser. Tak wypełniony koszyczek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy do zarumienienia. U mnie trwało to około 20 minut.
Koszyczki są pikantne i wyraziste- pychotka!