Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie świetnie sprawdza się na imprezach domowych. Taką przekąskę robi się szybko, jest na "2 gryzy" i jest przepyszna. U mnie z salami, papryką i suszonymi pomidorami.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 10 kwadratów, każdy z nich umieszczamy w silikonowej foremce. Do środka wkładamy pokrojone plasterki salami, kawałki papryki, po kawałku suszonego pomidora i żółty ser. Tak wypełniony koszyczek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy do zarumienienia. U mnie trwało to około 20 minut.
Koszyczki są pikantne i wyraziste- pychotka!