Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantne paluszki z tofu

Pikantne paluszki z tofu

Autor:

Przepisów i artykułów: 653 Ocena: 13023

Dodano:

Odsłon: 4858

Jako chrupiąca przekąska lub kotlety do obiadu.

Składniki

  • Tofu
  • marynata: sos chili, sos sojowy, sos rybny
  • panierka: jajo, mąka, bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sos czosnkowy: jogurt/ smietana, sól, pieprz, czosnek, zielenina
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikantne paluszki z tofu

Przygotowanie

  1. Tofu pokroiłam na plastry i skropiłam ulubionymi wyrazistymi sosami, które miałam pod ręka. Musi być ostrość, słoność i umami.
    Obtoczyłam w mące, rozkłóconym jaju i bułce tartej. Usmażyłam na rumiano i osuszyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

    Świetnie smakują z sosem czosnkowym.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń