Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione klimaty gulaszowe-pomidorowo-paprykowe ...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7845
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3062
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7845
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3062
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
mięso pokroić w cienkie paseczki / małe kawałki. Cebulę poszatkować w piórka, paprykę pokroić w paski, fasolkę odsączyć z zalewy.
Mięso podsmażamy na odrobinie oleju aż się lekko zarumieni, dodajemy cebulę chwilę podsmażamy, dodajemy paprykę i znowu podsmażamy, następnie zalewamy wodą (ok 2-2,5 l) i bulionem. Kiedy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę, przecier pomidorowy, posiekany czosnek.Gotujemy na małym ogniu ok 15min. Następnie doprawiamy do smaku- jak lubimy.
Osobno gotujemy makaron. Można na końcu w misce dodać łyżkę śmietany. Smacznego