Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione klimaty gulaszowe-pomidorowo-paprykowe ...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
mięso pokroić w cienkie paseczki / małe kawałki. Cebulę poszatkować w piórka, paprykę pokroić w paski, fasolkę odsączyć z zalewy.
Mięso podsmażamy na odrobinie oleju aż się lekko zarumieni, dodajemy cebulę chwilę podsmażamy, dodajemy paprykę i znowu podsmażamy, następnie zalewamy wodą (ok 2-2,5 l) i bulionem. Kiedy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę, przecier pomidorowy, posiekany czosnek.Gotujemy na małym ogniu ok 15min. Następnie doprawiamy do smaku- jak lubimy.
Osobno gotujemy makaron. Można na końcu w misce dodać łyżkę śmietany. Smacznego