Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione klimaty gulaszowe-pomidorowo-paprykowe ...
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3666
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1253
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3666
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1253
Składniki
mięso pokroić w cienkie paseczki / małe kawałki. Cebulę poszatkować w piórka, paprykę pokroić w paski, fasolkę odsączyć z zalewy.
Mięso podsmażamy na odrobinie oleju aż się lekko zarumieni, dodajemy cebulę chwilę podsmażamy, dodajemy paprykę i znowu podsmażamy, następnie zalewamy wodą (ok 2-2,5 l) i bulionem. Kiedy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę, przecier pomidorowy, posiekany czosnek.Gotujemy na małym ogniu ok 15min. Następnie doprawiamy do smaku- jak lubimy.
Osobno gotujemy makaron. Można na końcu w misce dodać łyżkę śmietany. Smacznego