Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na nadchodzące święta.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 344
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1958
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3920
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 344
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1958
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3920
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Składniki
Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować z dodatkiem soli na twardo (gotować około 5 minut) obrać i odłożyć w chłodne miejsce. Cebulę obrać, posiekać i lekko zeszklić na maśle klarowanym.
Mięso przełożyć do miseczki, dodać namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą kajzerkę, ostudzoną zeszkloną cebulę, bułkę tartą, natkę pietruszki, wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką ostrą i dokładnie wyrobić masę mięsną.
Gotowe mięso podzielić na 6 porcji, po czym nadziewać po jednym jajku przepiórczym formując zgrabne mielone. GO
Następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jako przekąskę na stół świąteczny. SMACZNEGO