Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na nadchodzące święta.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować z dodatkiem soli na twardo (gotować około 5 minut) obrać i odłożyć w chłodne miejsce. Cebulę obrać, posiekać i lekko zeszklić na maśle klarowanym.
Mięso przełożyć do miseczki, dodać namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą kajzerkę, ostudzoną zeszkloną cebulę, bułkę tartą, natkę pietruszki, wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką ostrą i dokładnie wyrobić masę mięsną.
Gotowe mięso podzielić na 6 porcji, po czym nadziewać po jednym jajku przepiórczym formując zgrabne mielone. GO
Następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jako przekąskę na stół świąteczny. SMACZNEGO