Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na nadchodzące święta.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 286
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2595
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1640
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14362
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 286
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2595
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1640
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14362
Składniki
Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować z dodatkiem soli na twardo (gotować około 5 minut) obrać i odłożyć w chłodne miejsce. Cebulę obrać, posiekać i lekko zeszklić na maśle klarowanym.
Mięso przełożyć do miseczki, dodać namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą kajzerkę, ostudzoną zeszkloną cebulę, bułkę tartą, natkę pietruszki, wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką ostrą i dokładnie wyrobić masę mięsną.
Gotowe mięso podzielić na 6 porcji, po czym nadziewać po jednym jajku przepiórczym formując zgrabne mielone. GO
Następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jako przekąskę na stół świąteczny. SMACZNEGO