Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na nadchodzące święta.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115738
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2974
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1382
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1242
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115738
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2974
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1382
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1242
Składniki
Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować z dodatkiem soli na twardo (gotować około 5 minut) obrać i odłożyć w chłodne miejsce. Cebulę obrać, posiekać i lekko zeszklić na maśle klarowanym.
Mięso przełożyć do miseczki, dodać namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą kajzerkę, ostudzoną zeszkloną cebulę, bułkę tartą, natkę pietruszki, wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką ostrą i dokładnie wyrobić masę mięsną.
Gotowe mięso podzielić na 6 porcji, po czym nadziewać po jednym jajku przepiórczym formując zgrabne mielone. GO
Następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jako przekąskę na stół świąteczny. SMACZNEGO