Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na nadchodzące święta.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5900
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5900
Składniki
Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować z dodatkiem soli na twardo (gotować około 5 minut) obrać i odłożyć w chłodne miejsce. Cebulę obrać, posiekać i lekko zeszklić na maśle klarowanym.
Mięso przełożyć do miseczki, dodać namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą kajzerkę, ostudzoną zeszkloną cebulę, bułkę tartą, natkę pietruszki, wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką ostrą i dokładnie wyrobić masę mięsną.
Gotowe mięso podzielić na 6 porcji, po czym nadziewać po jednym jajku przepiórczym formując zgrabne mielone. GO
Następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jako przekąskę na stół świąteczny. SMACZNEGO