Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele osób wie, że cukinię można z powodzeniem spożywać na surowo. By nieco podkręcić i ożywić jej smak, świetnie sprawdzi się w połączeniu z tuńczykiem. Nieco pikanterii doda musztarda, a kwaskowatości – ogórek. Roladki z cukinii to efektowna i pyszna przekąska i przystawka na lato. Orzeźwi i ukoi pierwszy głód. Dodatkowo jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Wystarczy kilkanaście minut, by na stole zagościła ta przyjemna, delikatna i bardzo zdrowa przekąska - idealna na imprezę lub piknik.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 237
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 46
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16976
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 343
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 237
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 46
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16976
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 343
Składniki
Cukinie umyć i pokroić na bardzo cienkie paseczki. Możesz też użyć specjalnej tarki do warzyw. Paski oprósz szczyptą soli i pozostaw na sitku lub papierowym ręczniku, by puściły wodę. Przed dalszą obróbką, dobrze je osusz.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupek i drobno posiekaj. Wrzuć je do osobnej miski. Tuńczyka odsącz z zalewy. Ogórka pokrój bardzo drobną kostkę. Dodaj wszystko do jajek. Cebulę drobno posiekaj i sparz gorącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i wrzuć do pozostałych składników.
Do miski dodaj majonez, musztardę i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Każdy pasek z cukinii posmaruj warstwą pasty z tuńczyka. Zwiń w roladki. W środek włóż 2-3 kawałki awokado. Roladki z cukinii podawaj jako przystawkę lub przekąskę.