Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele osób wie, że cukinię można z powodzeniem spożywać na surowo. By nieco podkręcić i ożywić jej smak, świetnie sprawdzi się w połączeniu z tuńczykiem. Nieco pikanterii doda musztarda, a kwaskowatości – ogórek. Roladki z cukinii to efektowna i pyszna przekąska i przystawka na lato. Orzeźwi i ukoi pierwszy głód. Dodatkowo jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Wystarczy kilkanaście minut, by na stole zagościła ta przyjemna, delikatna i bardzo zdrowa przekąska - idealna na imprezę lub piknik.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Składniki
Cukinie umyć i pokroić na bardzo cienkie paseczki. Możesz też użyć specjalnej tarki do warzyw. Paski oprósz szczyptą soli i pozostaw na sitku lub papierowym ręczniku, by puściły wodę. Przed dalszą obróbką, dobrze je osusz.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupek i drobno posiekaj. Wrzuć je do osobnej miski. Tuńczyka odsącz z zalewy. Ogórka pokrój bardzo drobną kostkę. Dodaj wszystko do jajek. Cebulę drobno posiekaj i sparz gorącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i wrzuć do pozostałych składników.
Do miski dodaj majonez, musztardę i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Każdy pasek z cukinii posmaruj warstwą pasty z tuńczyka. Zwiń w roladki. W środek włóż 2-3 kawałki awokado. Roladki z cukinii podawaj jako przystawkę lub przekąskę.