Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele osób wie, że cukinię można z powodzeniem spożywać na surowo. By nieco podkręcić i ożywić jej smak, świetnie sprawdzi się w połączeniu z tuńczykiem. Nieco pikanterii doda musztarda, a kwaskowatości – ogórek. Roladki z cukinii to efektowna i pyszna przekąska i przystawka na lato. Orzeźwi i ukoi pierwszy głód. Dodatkowo jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Wystarczy kilkanaście minut, by na stole zagościła ta przyjemna, delikatna i bardzo zdrowa przekąska - idealna na imprezę lub piknik.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1606
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 353
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1606
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 353
Składniki
Cukinie umyć i pokroić na bardzo cienkie paseczki. Możesz też użyć specjalnej tarki do warzyw. Paski oprósz szczyptą soli i pozostaw na sitku lub papierowym ręczniku, by puściły wodę. Przed dalszą obróbką, dobrze je osusz.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupek i drobno posiekaj. Wrzuć je do osobnej miski. Tuńczyka odsącz z zalewy. Ogórka pokrój bardzo drobną kostkę. Dodaj wszystko do jajek. Cebulę drobno posiekaj i sparz gorącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i wrzuć do pozostałych składników.
Do miski dodaj majonez, musztardę i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Każdy pasek z cukinii posmaruj warstwą pasty z tuńczyka. Zwiń w roladki. W środek włóż 2-3 kawałki awokado. Roladki z cukinii podawaj jako przystawkę lub przekąskę.