Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pinsa z szynką szwarcwaldzką, pomidorkami , mozzarellą i rukolą, na gotowym cieście, to szybkie, proste i mega smaczne danie/przekąska imprezowa, którą zrobisz w 10-15 minut już z pieczeniem!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 914
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4153
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 129
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3479
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 914
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4153
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 129
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3479
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 240 st.
Pinsę wyjmujemy z opakowania i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , wierzch polewamy delikatnie oliwą z oliwek.
Pinsę wyjmujemy z opakowania i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , wierzch polewamy delikatnie oliwą z oliwek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 2 min.
Po tym czasie wyjmujemy pinsę i wykładamy pozostałe składniki.
Zaczynamy o posmarowania sosem pomidorowym i posypujemy oregano.
Następnie wykładamy szynkę szwarcwaldzką (ja zwijam w „różyczki”), pomidorki koktajlowe (przekrawam na pół) i na górę pokrojoną w plastry mozzarellę.
Gotową pinsę wkładamy z powrotem do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 4-5 min., obserwujemy kiedy nabierze złotego koloru i ser się rozpuści.
Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy rukolą, skrapiamy jeszcze raz oliwą z oliwek i gotowe. Smacznego ;)