Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Mąkę przesiać, dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyłożyć ciasto na blachę z papierem do pieczenia, formować w okrągły kształt. Na brzegi ułożyć starty ser i zlepić ranty.
Posmarować sosem, posypać niewielką ilością startego sera i w dowolnej kolejności nakładać składniki, posypać przyprawami (bazylia, oregano , zioła prowansalskie) + jeśli ktoś chce przyprawa do pizzy. Całość posypać dużą ilością startego sera żółtego.
Piec w temperaturze 220" 15-20min Idealnie do pizzy pasuje sos czosnkowy który znajduje się wśród moich przepisów - polecam! Smacznego!!