Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27135
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27135
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Mąkę przesiać, dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyłożyć ciasto na blachę z papierem do pieczenia, formować w okrągły kształt. Na brzegi ułożyć starty ser i zlepić ranty.
Posmarować sosem, posypać niewielką ilością startego sera i w dowolnej kolejności nakładać składniki, posypać przyprawami (bazylia, oregano , zioła prowansalskie) + jeśli ktoś chce przyprawa do pizzy. Całość posypać dużą ilością startego sera żółtego.
Piec w temperaturze 220" 15-20min Idealnie do pizzy pasuje sos czosnkowy który znajduje się wśród moich przepisów - polecam! Smacznego!!