Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka była pyszna, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu;)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 257
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Rozrobić drożdze z ciepłą wodą i cukrem. Następnie dodac przesianą mąkę, sól i olej. Wszystko dobrze wyrobic i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30- 60min.
W między czasie podsmażyć pieczarki z cebulka.
Poddusić paprykę.
Do rondelka przelać pomidory i dusić z przyprawami do wyparowania wody.
Kiedy ciasto wyrosnie podzielić na dwie części. Można wałkiem lub palcami uformować pożądaną formę.
Wyrobione placki posmarować pastą pomidorową, następnie polożyc plasterki sera, posypać pieczarkami i papryka, a na koniec rozłożyć salamii.
Na blaszkę położyć papier do pieczenia i piec w piekarniku ustawionym na 180°C około 15-20 min.