Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto według tego przepisu nie jest ani za grube, ani za cieknie. Idealne!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Mleko połącz z wodą. Dodaj cukier. Podgrzej. Rozpuść drożdże. Dodaj 4 łyżki mąki. Odstaw w ciepłe miejsce na kwadrans. Następnie dodaj resztę mąki i olej. Zagnieć ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 h. Do przecieru dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Salami i paprykę pokrój w cienkie paski. Ciasto wyłóż na papier do pieczenia. Uformuj krąg. Posmaruj sosem pomidorowym. Ułóż kolejno salami, paprykę i kukurydzę. Posyp serem i ziołami. Piecz w 220 stopniach C przez ok. 20-25 minut.