Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto według tego przepisu nie jest ani za grube, ani za cieknie. Idealne!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Mleko połącz z wodą. Dodaj cukier. Podgrzej. Rozpuść drożdże. Dodaj 4 łyżki mąki. Odstaw w ciepłe miejsce na kwadrans. Następnie dodaj resztę mąki i olej. Zagnieć ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 h. Do przecieru dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Salami i paprykę pokrój w cienkie paski. Ciasto wyłóż na papier do pieczenia. Uformuj krąg. Posmaruj sosem pomidorowym. Ułóż kolejno salami, paprykę i kukurydzę. Posyp serem i ziołami. Piecz w 220 stopniach C przez ok. 20-25 minut.