Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto według tego przepisu nie jest ani za grube, ani za cieknie. Idealne!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1913
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3869
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1913
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3869
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Składniki
Mleko połącz z wodą. Dodaj cukier. Podgrzej. Rozpuść drożdże. Dodaj 4 łyżki mąki. Odstaw w ciepłe miejsce na kwadrans. Następnie dodaj resztę mąki i olej. Zagnieć ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 h. Do przecieru dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Salami i paprykę pokrój w cienkie paski. Ciasto wyłóż na papier do pieczenia. Uformuj krąg. Posmaruj sosem pomidorowym. Ułóż kolejno salami, paprykę i kukurydzę. Posyp serem i ziołami. Piecz w 220 stopniach C przez ok. 20-25 minut.