Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto według tego przepisu nie jest ani za grube, ani za cieknie. Idealne!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2926
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1019
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2926
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1019
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Składniki
Mleko połącz z wodą. Dodaj cukier. Podgrzej. Rozpuść drożdże. Dodaj 4 łyżki mąki. Odstaw w ciepłe miejsce na kwadrans. Następnie dodaj resztę mąki i olej. Zagnieć ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 h. Do przecieru dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Salami i paprykę pokrój w cienkie paski. Ciasto wyłóż na papier do pieczenia. Uformuj krąg. Posmaruj sosem pomidorowym. Ułóż kolejno salami, paprykę i kukurydzę. Posyp serem i ziołami. Piecz w 220 stopniach C przez ok. 20-25 minut.