Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotowanie pizzy. Ciasto zrobi każdy , nawet ten kto nigdy tego nie robił. Dodatki dodałam takie jakie lubią moi domownicy. Każdy może dodać, takie jakie lubi.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5741
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8926
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8034
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5530
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5741
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8926
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8034
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5530
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać łyżkę mąki i ciepłej wody trochę, tak aby po wymieszaniu , otrzymać konsystencję gęstej śmietany.
Passatę wlać do małego garnka, dodać koncentrat, trochę pieprzu, szczyptę cukru.Gotować na wolnym ogniu, około 15 minut, doprawiając pod koniec bazylią.
Pieczarki obrać, pokroić, podsmażyć.
Gdy drożdże podrosną,dodać do uprzednio wymieszanej mąki ze szczyptą soli, oliwą i ciepłą wodą . Zagnieść ciasto.Ciasto pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Blaszkę 35 x 37 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wklepać ciasto. Posmarować sosem pomidorowym.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po cieście.
Wyłożyć pieczarki.Na wierzch porwać nierównomiernie salami.
Wstawić do piekarnika ,piec 17 - 20 minut.