Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotowanie pizzy. Ciasto zrobi każdy , nawet ten kto nigdy tego nie robił. Dodatki dodałam takie jakie lubią moi domownicy. Każdy może dodać, takie jakie lubi.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1845
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1845
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać łyżkę mąki i ciepłej wody trochę, tak aby po wymieszaniu , otrzymać konsystencję gęstej śmietany.
Passatę wlać do małego garnka, dodać koncentrat, trochę pieprzu, szczyptę cukru.Gotować na wolnym ogniu, około 15 minut, doprawiając pod koniec bazylią.
Pieczarki obrać, pokroić, podsmażyć.
Gdy drożdże podrosną,dodać do uprzednio wymieszanej mąki ze szczyptą soli, oliwą i ciepłą wodą . Zagnieść ciasto.Ciasto pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Blaszkę 35 x 37 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wklepać ciasto. Posmarować sosem pomidorowym.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po cieście.
Wyłożyć pieczarki.Na wierzch porwać nierównomiernie salami.
Wstawić do piekarnika ,piec 17 - 20 minut.