Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę zaskoczyć gości? W takim razie, wianuszek w kształcie pizzy, będzie idealną propozycją dla ciebie. To prosta i wyjątkowo smaczna alternatywa dla innych przekąsek. Pamiętaj jednak, aby zawsze zrobić większą porcję, bo całość znika dosłownie w kilka chwil.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 186
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 186
Składniki
Drożdże wkruszyć do miseczki. Posłodzić. Dodać ciepłe mleko i łyżkę mąki. Odstawić na 10 minut.
Mąkę przesiać do miski. Dodać zaczyn, wodę i oliwę. Posolić i wyrobić. Przykryć i na godzinę odstawić w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt koła. Naciąć w równych odstępach w ten sposób, by powstały trójkąty (zacząć od środka, ale nie docinać do końca – zatrzymać się mniej więcej w połowie).
Brzeg krążka posmarować przecierem pomidorowym wymieszanym z ziołami. Nałożyć pokrojone oliwki, odsączone pomidory oraz pokrojoną w kostkę kukurydzę. Posypać startą mozzarellą i przykryć ciastem – powinien powstać pierścień. Ciasto posmarować oliwą i udekorować czarnuszką.
Piec przez 15-20 minut w temp. 210-220 st. C. Podawać z ulubionym sosem. Jeść odrywając po kawałku.