Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko dwa składniki a efekt jest zaskakujący Jest smaczna i syta.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 99
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 84
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 123
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 99
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 84
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z solą, dodać olej. W letniej wodzie rozpuścić drożdże, cukier i odstawić w ciepłe miejsce na 5 minut tak żeby drożdże zaczęły pracować. Gotowy rozczyn wlać do mąki, wyrobić ręką ciasto, ładnie uformować i ponownie odłożyć w ciepłe miejsce na godzinę. Gdy ciasto podrośnie jeszcze raz wyrobić (gdy będzie za rzadkie dosypać mąki) i wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Pieczarki podsmażyć na tłuszczu z dodatkiem papryki słodkiej mielonej, soli i pieprzu do smaku. Ciasto posmarować ketchupem, wyłożyć pieczarki a na wierzch poukładać przekrojone na połówki kornetki i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 30-35 minut. Pizzę możemy podawać z ketchupem lub polaną sosem tatarskim.