Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty i smaczny przepis!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1313
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1313
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Składniki
Na patelnie wlewamy olej (najlepiej rozetrzeć go po patelni pędzelkiem). Układamy na patelni po kolei: 1) Tortilla 2) Szynkę (można pokroić na 2 lub mniejsze kawałki), 3) Ser Cheddar, 4)Tortilla, 5) Sos pomidorowy (rozcieramy go łyżką), 6) Ser żółty starty (posypujemy całość), 7) Salami (można pokroić na 2 lub mniejsze kawałki). Patelnię z naszą pizzą odkładamy na palnik. Przykrywamy pokrywką. Trzymamy 2 min na największym ogniu a potem moc palnika zmniejszamy o pół. Trzymamy na palniku aż zobaczymy, że tortilla z dołu nabiera złocistego koloru i ser ładnie się roztopił. Potrwa to kilka minut. Jak pizza jest gotowa to dodajemy rukolę na górę (jak ktoś lubi) i całość polewamy ketchupem. Poniżej znajdziecie link do filmu! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!