Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty i smaczny przepis!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
Na patelnie wlewamy olej (najlepiej rozetrzeć go po patelni pędzelkiem). Układamy na patelni po kolei: 1) Tortilla 2) Szynkę (można pokroić na 2 lub mniejsze kawałki), 3) Ser Cheddar, 4)Tortilla, 5) Sos pomidorowy (rozcieramy go łyżką), 6) Ser żółty starty (posypujemy całość), 7) Salami (można pokroić na 2 lub mniejsze kawałki). Patelnię z naszą pizzą odkładamy na palnik. Przykrywamy pokrywką. Trzymamy 2 min na największym ogniu a potem moc palnika zmniejszamy o pół. Trzymamy na palniku aż zobaczymy, że tortilla z dołu nabiera złocistego koloru i ser ładnie się roztopił. Potrwa to kilka minut. Jak pizza jest gotowa to dodajemy rukolę na górę (jak ktoś lubi) i całość polewamy ketchupem. Poniżej znajdziecie link do filmu! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!