Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizza z polędwicą, pieczarkami i papryką.

Pizza z polędwicą, pieczarkami i papryką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1428 Ocena: 18420

Dodano:

Odsłon: 289

Polecam bardzo smaczną pizzę z polędwicą, pieczarkami, papryką i cebulą.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto na pizze.

    składniki:

    40 g świeżych drożdży lub 16 g suchych
    4 szklanki mąki
    6 łyżeczek cukru
    płaska łyżeczka soli
    8 łyżek oleju
    1 szklanka ciepłego mleka

    Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto.

  2. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.

  3. Po godzinie wałkujemy placek dopasowany do wielkości formy.Ja użyłam formy o średnicy 25 cm, wyszły 3 placki. Placek z ciasta umieszczamy w formie. Smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem.

  4. Układamy warstwę z wędliny.

  5. Drugą warstwę układamy z cienkich plasterków pieczarek.

  6. Kolejną warstwę układamy z cienkich plasterków papryk, żółtej i czerwonej.

  7. Na warstwę z papryką układamy pokrojone na połówki kuleczki sera mozzarella. Posypujemy ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem ziołowym i oregano.

  8. Układamy warstwę z cienkich plasterków czerwonej cebuli.

  9. Posypujemy zieleniną i startym żółtym serem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

  10. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń