Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, na delikatnym, pulchnym cieście pizza. Z podanego przepisu wychodzą 2 pizze o średnicy 25 cm.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4855
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1268
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4855
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1268
Składniki
Wykonanie ciasta na pizze: składniki: 20 g świeżych drożdży lub 8 g suchych 2 szklanki mąki typ 550 poznańska (najlepsza na pizze) 3 łyżeczki cukru szczypta soli 4 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta wałkujemy 2 placki o średnicy 25 cm. Każdy placek smarujemy ketchupem. Układamy plasterki szynki.
Na plasterki szynki, plasterki sera.
Posypujemy oregano i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni Celsjusza i pieczemy 15-20 minut.
Upieczona pizza.
Kroimy i konsumujemy. Smacznego :)