Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te malutkie pizze bez dodatku drożdży są szybkie w wykonaniu, pyszne i bardzo ładnie się prezentują. Świetnie smakują na ciepło i na zimno.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wymieszać w misce mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i oregano, a następnie dodać mleko oraz olej i dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitego ciasta.
Formować z ciasta nieduże kulki, a następnie spłaszczyć je w dłoniach tworząc placuszki. Ułożyć pizzerinki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy placuszek posmarować keczupem i posypać oregano, a następnie ułożyć plasterek pomidora, trzy kostki sera feta i kilka piórek cebuli.
Piec pizzerinki w temperaturze 180 st. C przez 20 minut, a po upieczeniu posypać posiekaną bazylią.