Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i tradycyjny przepis na szybki przysmak
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326457
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12088
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16863
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5513
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326457
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12088
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16863
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5513
Składniki
Cebulę, paprykę i szynkę podsmaż na maśle.
Mąkę wsyp do miski, dodaj suche drożdże, sól, cukier, przyprawę do pizzy i olej. Na koniec dodaj lekko podgrzaną wodę i mleko. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i zostaw na około godzinę w ciepłym miejscu.
Wyrośnięte ciasto podziel na 6-8 kawałków. Uformuj kulki, następnie je spłaszcz. Na środek każdego kawałka połóż podsmażony farsz cebulowy.
Piecz około 25 min. w temp. 180 stopni. Podawaj ciepłe.