Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i tradycyjny przepis na szybki przysmak
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5466
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5259
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5466
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5259
Składniki
Cebulę, paprykę i szynkę podsmaż na maśle.
Mąkę wsyp do miski, dodaj suche drożdże, sól, cukier, przyprawę do pizzy i olej. Na koniec dodaj lekko podgrzaną wodę i mleko. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i zostaw na około godzinę w ciepłym miejscu.
Wyrośnięte ciasto podziel na 6-8 kawałków. Uformuj kulki, następnie je spłaszcz. Na środek każdego kawałka połóż podsmażony farsz cebulowy.
Piecz około 25 min. w temp. 180 stopni. Podawaj ciepłe.