Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i tradycyjny przepis na szybki przysmak
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
Cebulę, paprykę i szynkę podsmaż na maśle.
Mąkę wsyp do miski, dodaj suche drożdże, sól, cukier, przyprawę do pizzy i olej. Na koniec dodaj lekko podgrzaną wodę i mleko. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i zostaw na około godzinę w ciepłym miejscu.
Wyrośnięte ciasto podziel na 6-8 kawałków. Uformuj kulki, następnie je spłaszcz. Na środek każdego kawałka połóż podsmażony farsz cebulowy.
Piecz około 25 min. w temp. 180 stopni. Podawaj ciepłe.