Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne, zdrowe pizzerinki to świetna alternatywa na przekąskę dla osób, które są na diecie :) Smakują świetnie i są szybkie w przygotowaniu, bo ciasto nie musi wyrastać. Zaskocz swoich gości czymś wyjątkowym i niebanalnym :)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21661
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21661
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Mix fasoli z cieciorką odcedzić i przepłukać wodą. Zmiksować z jajkiem na gładkie pure. Dodać mąkę, proszek oraz sól i całość dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Na papier nakładać porcję ciasta i rozsmarować na okrąg o grubości kilku milimetrów. Tak przygotowane pizzerinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i podpiec przez ok. 15 minut, do czasu, aż patyczek wbity w środek będzie czysty. Składniki sosu wymieszać w misce. Na podpieczone spody wysmarować porcje sosu, ułożyć pokrojoną mozzarellę, kukurydzę, cienkie plasterki cebuli, porwaną na kawałki szynkę, połówki pomidorków oraz oliwki. Całość posypać startym parmezanem oraz oregano.
Ponownie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 minut, do czasu, aż ser się rozpuści, a ciasto lekko zarumieni. Na gotowe pizzerinki ułożyć listki bazylii, rukoli i szpinaku.