Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne, zdrowe pizzerinki to świetna alternatywa na przekąskę dla osób, które są na diecie :) Smakują świetnie i są szybkie w przygotowaniu, bo ciasto nie musi wyrastać. Zaskocz swoich gości czymś wyjątkowym i niebanalnym :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 822
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 822
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Mix fasoli z cieciorką odcedzić i przepłukać wodą. Zmiksować z jajkiem na gładkie pure. Dodać mąkę, proszek oraz sól i całość dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Na papier nakładać porcję ciasta i rozsmarować na okrąg o grubości kilku milimetrów. Tak przygotowane pizzerinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i podpiec przez ok. 15 minut, do czasu, aż patyczek wbity w środek będzie czysty. Składniki sosu wymieszać w misce. Na podpieczone spody wysmarować porcje sosu, ułożyć pokrojoną mozzarellę, kukurydzę, cienkie plasterki cebuli, porwaną na kawałki szynkę, połówki pomidorków oraz oliwki. Całość posypać startym parmezanem oraz oregano.
Ponownie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 minut, do czasu, aż ser się rozpuści, a ciasto lekko zarumieni. Na gotowe pizzerinki ułożyć listki bazylii, rukoli i szpinaku.