Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne, zdrowe pizzerinki to świetna alternatywa na przekąskę dla osób, które są na diecie :) Smakują świetnie i są szybkie w przygotowaniu, bo ciasto nie musi wyrastać. Zaskocz swoich gości czymś wyjątkowym i niebanalnym :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1921
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3674
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 473
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1921
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3674
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 473
Składniki
Mix fasoli z cieciorką odcedzić i przepłukać wodą. Zmiksować z jajkiem na gładkie pure. Dodać mąkę, proszek oraz sól i całość dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Na papier nakładać porcję ciasta i rozsmarować na okrąg o grubości kilku milimetrów. Tak przygotowane pizzerinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i podpiec przez ok. 15 minut, do czasu, aż patyczek wbity w środek będzie czysty. Składniki sosu wymieszać w misce. Na podpieczone spody wysmarować porcje sosu, ułożyć pokrojoną mozzarellę, kukurydzę, cienkie plasterki cebuli, porwaną na kawałki szynkę, połówki pomidorków oraz oliwki. Całość posypać startym parmezanem oraz oregano.
Ponownie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 minut, do czasu, aż ser się rozpuści, a ciasto lekko zarumieni. Na gotowe pizzerinki ułożyć listki bazylii, rukoli i szpinaku.