Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na panieński wieczór.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11965
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12607
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3852
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11965
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12607
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3852
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i dokładnie wymieszać w ciepłym mleku. Następnie wsypać mąkę, dodać resztę składników i wyrobić ciasto rękę przez 15 minut i odstawić na chwilę do podrośnięcia. Na stolnicy wysypanej mąką kształtować ręką pizzeryjki tworząc brzegi. Po czym nakładać przygotowany farsz, posypać startym serem. Brzegi pizzeryjki posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietaną i posypać ziołami prowansalskimi.
Ponownie odłożyć do podrośnięcia. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę, szalotkę oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie ostudzić, dodać pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić do smaku.