Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na panieński wieczór.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i dokładnie wymieszać w ciepłym mleku. Następnie wsypać mąkę, dodać resztę składników i wyrobić ciasto rękę przez 15 minut i odstawić na chwilę do podrośnięcia. Na stolnicy wysypanej mąką kształtować ręką pizzeryjki tworząc brzegi. Po czym nakładać przygotowany farsz, posypać startym serem. Brzegi pizzeryjki posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietaną i posypać ziołami prowansalskimi.
Ponownie odłożyć do podrośnięcia. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę, szalotkę oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie ostudzić, dodać pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić do smaku.