Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na panieński wieczór.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1070
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2030
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 479
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1070
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2030
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 479
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i dokładnie wymieszać w ciepłym mleku. Następnie wsypać mąkę, dodać resztę składników i wyrobić ciasto rękę przez 15 minut i odstawić na chwilę do podrośnięcia. Na stolnicy wysypanej mąką kształtować ręką pizzeryjki tworząc brzegi. Po czym nakładać przygotowany farsz, posypać startym serem. Brzegi pizzeryjki posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietaną i posypać ziołami prowansalskimi.
Ponownie odłożyć do podrośnięcia. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę, szalotkę oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie ostudzić, dodać pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić do smaku.