Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzerki w smaku bardzo podobne do tych sklepowych -przynajmniej tych, które ja znam ;) Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16816
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 833
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23645
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16816
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 833
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23645
Składniki
Wszystkie sypkie składniki na ciasto wymieszać. Powoli dodawać wodę i wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać oliwę. Ciasto odstawić na 30 min do wyrośnięcia.
Wszystkie składniki sosu zmiksować blenderem na jednolitą masę. Wlać na patelnię, doprowadzić do wrzenia i dusić przez 10-15 min ( aż sos nieco zgęstnieje ). Pod koniec doprawić do smaku.
Z ciasta urywać kawałki wielkości jajka. Chwilkę wyrabiać w rękach i formować okrągłe placuszki grubości ok. 1 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 10 min do ponownego wyrośnięcia.
Jajko rozbełtać. Każdy placuszek lekko nacisnąć dłonią, żeby powstało lekkie wgłębienie. Posmarować jajkiem, sosem i posypać serem startym na dużych oczkach. Na koniec posypać oregano.
Piec 15 min w temperaturze 170 stopni. Można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego :)