Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak to samo zdrowie, a do tego jest pyszny, bo dobrze doprawiony, najlepiej świeży, szpinak to fantastyczna rzecz. Z jajkiem tworzy smaczny duet kulinarny.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać kmin i gorczycę. Lekko uprażyć zioła. Cebulą posiekać i dodać do ziół. Podsmażyć. Dodać łyżkę masła i smażyć na złoty kolor. Dołożyć szpinak, chwilę smażyć, świeże liście znacznie stracą na objętości. Ważne, by nie doprowadzić do stanu papki. Przełożyć do miski. Jajka roztrzepać w misce, dodać kurkumę i sól, wymieszać. Masło roztopić na patelni, wlać jajka, mieszać. Usmażyć jajecznicę, dodając kawałki masła i mieszając, by była kremowa. Szpinak posiekać i dodać do jajecznicy. Wymieszać. Miętę posiekać, dodać do jogurtu, doprawić solą i kurkumą, wymieszać. Placki tortilli pogrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek wyłożyć porcję jajecznicy ze szpinakiem, polać sosem miętowym, zgiąć na pół i podać. Zamiast tortilli można wykorzystać placki naan lub pitę.
Polecam