Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak to samo zdrowie, a do tego jest pyszny, bo dobrze doprawiony, najlepiej świeży, szpinak to fantastyczna rzecz. Z jajkiem tworzy smaczny duet kulinarny.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać kmin i gorczycę. Lekko uprażyć zioła. Cebulą posiekać i dodać do ziół. Podsmażyć. Dodać łyżkę masła i smażyć na złoty kolor. Dołożyć szpinak, chwilę smażyć, świeże liście znacznie stracą na objętości. Ważne, by nie doprowadzić do stanu papki. Przełożyć do miski. Jajka roztrzepać w misce, dodać kurkumę i sól, wymieszać. Masło roztopić na patelni, wlać jajka, mieszać. Usmażyć jajecznicę, dodając kawałki masła i mieszając, by była kremowa. Szpinak posiekać i dodać do jajecznicy. Wymieszać. Miętę posiekać, dodać do jogurtu, doprawić solą i kurkumą, wymieszać. Placki tortilli pogrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek wyłożyć porcję jajecznicy ze szpinakiem, polać sosem miętowym, zgiąć na pół i podać. Zamiast tortilli można wykorzystać placki naan lub pitę.
Polecam